جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز روز چهارشنبه، ۲۴ آذرماه، در مراسم بیست و دومین آئین تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی که با حضور مسئولین استانی و جمعی از پژوهشگران استان برگزار شد، به در خصوص اقدامات پژوهشی دانشگاههای استان اظهار کرد: تعداد و کیفیت مقالات چاپ شده دانشگاه تبریز در مجلات بین المللی معتبر دنیا طی ۹ ماهه سالجاری رشد خوبی داشته است.
وی با اشاره به اجرای تفاهمنامه مابین وزارت علوم و شورای تحقیقات علمی ترکیه برای اولین بار توسط دانشگاه تبریز، افزود: برنامههای تحقیقاتی مختلفی در حوزهی بین الملل و با کمک محققان برتر دانشگاههای جهان اسلام به اجرا درآمده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز همچنین با اشاره به تحصیل بیش از ۱۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز، ادامه داد: تعداد ۵۰ واحد فناور در مرکز رشد و فناوری دانشگاه تبریز مستقر بوده و طی سال گذشته خط تولیدهای مختلفی در این راستا راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی سهند نیز طی سالهای گذشته فعالیتهای خوبی در حوزهی پژوهشی داشته است، افزود: رتبه این دانشگاه در بین دانشگاههای صنعتی کشور و کیفیت مقالات چاپ شده اساتید این دانشگاه نیز از رشد خوبی برخورد بوده است.
وی با اشاره به اجرای ۷۷ قرارداد ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت با اعتبار ۳۱ میلیارد تومان در سال ۹۹ ، متذکر شد: این دانشگاه با تعداد ۶۴ کارفرمای بخش دولتی و ۱۳ کارفرمای بخش خصوصی ارتباط برقرار کرده است.
دبیر ستاد استانی هفته پژوهش در ادامه با اشاره به رتبه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در رتبه بندی کلی تایمز و بخشهای مختلف دیگر نیز افزود: این دانشگاه در سالجاری تعداد هشت طرح بین المللی را به انجام رسانده و تعداد ۱۴۰ مقاله علمی مشترک با اساتید خارجی و ۲۴۰ مقاله مشترک اساتید داخلی داشته است.
وی همچنین گفت: طی پنج سال اخیر تعداد ۱۴ دانشجوی دانشگاه هنر اسلامی تبریز برای فرصت مطالعاتی به خارج از کشور فرستاده شدهاند.
شیری با اشاره به برگزاری ۱۴ همایش ملی و بین المللی توسط این دانشگاه، افزود: یک مورد ثبت اختراع در حد بین المللی و چهار مورد ثبت اختراع در سطح ملی و تعداد ۵۴۹ مقاله پژوهشی نیز در دانشگاه هنر اسلامی به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به کسب رتبه سوم کشوری توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز طبق رتبه بندی تایمز ۲۰۲۱ در حیطه بالینی، پیش بالینی و سلامت، اظهار کرد: این دانشگاه دارای رتبه چهارم کشوری در بین دانشگاههای علوم پزشکی بوده و در سال ۲۰۲۰ تعداد ۲۳۷۴ مقاله از این دانشگاه به چاپ رسیده است.
دبیر ستاد استانی هفته پژوهش گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال ۲۰۲۰ تعداد ۸۳۲ مقاله را در سطح بین المللی به چاپ رسانده و دارای رتبه اول تیمی کشور در المپیاد دانشجویی حیطه کارآفرینی است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت ۵۵ هیات علمی در دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز افزود: ۲۰ کتاب و ۹۳۱ مقاله از این دانشگاه به چاپ رسیده که دارای رتبه خوبی در بین دانشگاههای هم تراز خود در سطح کشور است.
وی در تشریح اقدامات پژوهشی دانشگاه پیام نور استان در سال ۹۹، خاطرنشان کرد: در سال ۹۹، ۷۹ مقاله در مجله در ISI و۱۰۲ مقاله در مجله ISE از سوی این دانشگاه به چاپ رسیده است.
وی افزود: دانشگاه پیام نور استان در طول سال گذشته طرحهای مختلف پژوهشی و قراردادهای متنوعی با سایر سازمانها نیز انعقاد کرده است.
شیری در ادامه با اشاره به استقرار ۱۱ مرکز نوآوری در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، گفت: ۳۵ هسته فناور و ۳۲ طرح فناورانه در طول سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۰ در این دانشگاه تشکیل و هفت رویداد شتاب و ۸۵ تور فناورانه نیز در این مدت برگزار شده است.
وی همچنین از تالیف پنج کتاب توسط اساتید دانشگاه بناب خبر داد و افزود: این دانشگاه موفق به عضویت در شبکهی آزمایشگاههای علمی کشور و فراهم ساختن ۱۲ فرصت مطالعاتی جامعه و صنعت در سال جاری شده است.
وی با اشاره به تحصیل ۵۱ هزار دانشجو و ۱۶۶۰ هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی استان، گفت: ۱۱ مرکز رشد و ۱۲ مرکز تحقیقاتی در این دانشگاه مستقر هستند همچنین این دانشگاه دارای ۱۸ مجله تخصصی بوده و در مسابقات خارجی نیز رتبههای خوبی کسب کرده است.
دبیر ستاد استانی هفته پژوهش در ادامه با اشاره به وجود ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در سطح استان، گفت: ۵۸ شرکت در مرکز پارک علم و فناوری استان مستقر بوده و تعداد ۲۰ مرکز رشد و نوآوری نیز وابسته به این پارک به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی خاطرنشان کرد: توجه به فعالیت مراکز رشد و نوآوری استان نشان میدهد که پراکنش این مراکز در سطح استان مطلوب بوده و تقریبا در تمامی شهرستانها این مراکز فعالیت میکنند.
بر اساس این گزارش؛ در این همایش از مهران رحمانزاده،دانش آموز پایه ۱۱ ریاضی فیزیک به عنوان پژوهشگر برتر در حوزه دانش آموزی، آزیتا بلالی اسکویی دانشیار دانشگاه هنر اسلامی تبریز، مهدی یوسفی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز، محمد غفاری استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز، علیرضا امانی قدیم دانشیار دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، مهدی سلامی استاد دانشگاه صنعتی سهند، یوسف زرندی دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ابوالفضل قاسم زاده دانشیار دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، افشین جوادی دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، محمد خیاط ناصری مدرس دانشگاه علمی کاربردی استان و مهدی زینالی از دانشگاه صنعتی سهند بهعنوان پژوهشگران و فناوران برگزیده استان تجلیل به عمل آمد.