زنوزاق؛ روستای رنگی آذربایجان
زنوزاق؛ روستای رنگی آذربایجان
خيابان اصلي زنوز را به سمت شرق كه طي كنيد دورنماي يكي از زيباترين روستاهاي ايران با حفظ تمام سنتها و آيين هاي خود متجلي مي‌شود.

روستایی که از دور زیبایی آن به چشم می خورد . زیبایی و شادابی که در این روستا وجود دارد در کمتر روستایی می توان یافت . طبیعت زیبا ، سرسبزی ، هوای بسیار مطبوع ، سنت ها و پوشش حفظ شده قدیمی و مهمتر از همه آنها مهمان نوازی مردم روستا و مهر و محبت آنها همه دست به دست هم داده اند تا همه گردشگران از این فضا و اتمسفر به وجد بیایند.

زنان همگی شاد هستند . لباسهایی سنتی با رنگ های شاد پوشیده اند . همه کاری به نظر می رسند و اغلب آنها از صبح تا شب کار می کنند اما باز هم شادی و سرزندگی خود را حفظ کرده اند . مردان ، مهربان و صمیمی هستند. آنها هر اطلاعاتی که لازم باشد به تو می دهند و دعوت می کنند تا از میوه های باغشان استفاده کنی . این همه سخاوت و مهربانی در کمتری جایی دیده می شود . کودکان نیز خوشحال و سرزنده اند . همه و همه در این روستا  به صورت باورنکردنی خوب هستند.

روستا حالت پلکانی دارد . هر چه بالاتر می روید می توانید دید بهتری از بالا نسبت به روستا داشته باشید  و وقتی به بالای انتهایی ترین خانه می رسید ، با یک منظره بسیار زیبا مواجه خواهید شد . کل روستا زیر پای شماست و همچون نگینی توسط کوههای سر به فلک کشیده و باغهای بسیار سرسبز احاطه شده است . روی بامهای اغلب خانه ها برگه های زرد آلو پهن کرده اند تا خشک شود و همین خود رنگ و شکل جالبتری به روستا داده است .

این روستا بر عکس اغلب روستاهای آذربایجان از رنگ تهی نیست . اغلب درها و پنجره های روستا به رنگ های روشنی مانند سبز ، آبی و … رنگ آمیزی شده اند . مردم و به خصوص زنان لباسهای رنگی به تن دارند و رنگ های زرد برگه های آلو ، یا سبز باغهای انبوده اطراف ، این روستا را به یک روستا  با رنگ های زنده و شاد بدل کرده است .

در بعضی موارد  از زنوزاق به عنوان ماسوله آذربایجان نام برده می‌شود که این قیاس اصلا صحیح نیست. با این که ماسوله یکی از زیباترین روستاهای کشور است اما مجموعه عواملی که در زنوزاق گردهم آمده‌اند در هیچ روستایی حتی ماسوله وجود ندارد.

از نظر آب و هوا این روستا یک نوع آب و هوای ایده آل دارد . در گرمترین فصل سال هم ما شاهد آب و هوای بسیار مطبوع و بهاری بودیم . این منطقه یک منطقه پرآب نیز به شمار می آید . شاید باور نکنید اما رودها ، آبگیرها و حتی آبشار های کوچک در چند متری هم قرار گرفته اند . استفاده از آب خنک آنها خستگی از تن هر گردشگری می زداید .

از نقاط دیدنی کنار زنوز و زنوزاق می توان به سد زنوز ، باغ امینی یا کالاش ، قیزیل کورپی و دامجی قایا  اشاره کرد که البته ما خود موفق به دیدن همه آنها نشدیم. از بین همه اینها ، به نظر همکاران “دامجی قایا” زیباتر و جالبتر بود.

دامجی قایا یک تخته سنگ است که شبیه به یک غار کوچک می باشد . اگر داخل این غار و یا زیر این تخته سنگ بروید می توانید زیبایی خاص  آن را ببینید. همانطور که از نام آن بر می آید ( دامجی = باران و ریزش قطره ای آب + قایا = تخته سنگ ) احساس خواهید کرد که باران شروع به باریدن کرده است . آبی بسیار زلال و تمیز از بین لایه های تخته سنگ به صورت قطره قطره بر روی شما خواهد ریخت . مطمئنا با نوشتن نمی توان احساس خاص آن را به خواننده منتقل کرد.

اگر برنامه ای برای روزهای آخر تابستان ندارید، حتما این روستا و بازدید از آن را در برنامه گردشگری خود قرار دهید. بدون شک پشیمان نخواهید شد.

  • نویسنده : مریم چرخ انداز