۱۴ پروژه بزرگ بخش کشاورزی در آذربایجان شرقی افتتاح شد
۱۴ پروژه بزرگ بخش کشاورزی در آذربایجان شرقی افتتاح شد
به مناسبت فرا رسیدن ایام الله دهه‌ی فجر و همزمان با سراسر کشور، ۱۴ پروژه بزرگ بخش کشاورزی آذربایجان شرقی با اعتبار سرمایه گذاری ۱۸۱۲ میلیارد ریالی به‌صورت ویدئو کنفرانسی توسط وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شد.

اکبر فتحی، رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی روز یکشنبه در مراسم افتتاح این پروژه‌ها، اظهار کرد: ۵۰ پروژه در دهه فجر امسال با اعتبار  ۲۰۸۸ میلیارد ریال در بخش کشاورزی استان با اشتغالزایی ۳۴۸۲ نفر افتتاح شده است.

وی افزود: امروز نیز به‌صورت ویدئو کنفرانسی و با حضور وزیر جهادکشاورزی  ۱۴ مگاپروژه که جزو پروژه‌های ملی نیز به شمار می‌روند، افتتاح شده که شامل کارخانه خوراک آماده دام با ظرفیت ۲۰ هزار تن، خوراک دام و طیور با ظرفیت ۲۰ هزار تن، پرورش قارچ، بسته بندی خشکبار با ظرفیت ۳۰۰۰ و ۲۰۰۰ تن، بسته بندی پیاز داغ و انواع پودرهای گیاهی با ظرفیت ۶۰۰۰ تن، تولید آب آشامیدنی و دوغ، پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت ۲۰ هزار قطعه، مرغداری‌هایی با ظرفیت‌های ۲۰ هزار و ۱۳ هزار و ۵۰۰ قطعه، ذخیره سازی و نگه داری موادغذایی در دمای بالای صفر و افتتاح کانال خیر سویلمز به طول چهار کیلومتر در شهرستان‌های آذرشهر، بستان آباد، بناب، تبریز، سراب، عجب شیر، ملکان و اهر می‌شود.

وی همچنین گفت: دو پروژه‌ی طرح‌های آبیاری تحت فشار به مساحت ۱۶۹۷ هکتار و هشت گلخانه‌ی کوچک مقیاس به مساحت ۱.۷۲ هکتار نیز در سطح استان به بهره برداری رسیده است.

فتحی در ادامه با بیان اینکه دهه‌ی فجر همواره فرصتی مغتنم برای تبیین دستاوردهای ادارات است، ادامه داد: در بخش کشاورزی مانند سایر بخش‌ها توفیقات بالایی در طول ۴۳ سال اخیر کسب شده و علی‌رغم افزایش جمعیت و کاهش منابعی چون خاک و آب، با افزایش تولیدات محصولات کشاورزی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه گام‌های خوبی در راستای تولید محصولات صادراتی در استان برداشته شده است، گفت: تولید محصولاتی باکیفیت و در سطح استانداردهای دنیا در حال افزایش بوده و توفیقات خوبی نیز در این راستا به دست آورده‌ایم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اختصاص اعتبار سالیانه به بخش مکانیزاسیون، افزود: عمده کشت‌های موجود به صورت مکانیزه انجام می‌شوند و اخیرا در حوزه دنباله بندها که عضو اصلی مکانیزاسیون در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات هستند، مورد توجه قرار گرفته‌ است اما لازم است که به این حوزه توجه بیشتری شود.

وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه احداث شبکه‌های آبیاری و تغییر روش‌های آبیاری که منجر به کاهش مصرف آب و تسهیل کشاورزی شده است نیز گفت: در راستای استفاده از بذور اصلاحی، نهاده‌های باکیفیت، به‌زراعی، مهندسی کردن کشاورزی و … شاهد افزایش ۳.۵ برابری تولید محصولات کشاورزی در استان هستیم و این در حالی است که حوضه‌ی دریاچه ارومیه به‌عنوان مهمترین حوضه‌ی کشت محصولات استان، در حال نابودی بوده و عملا از دسترس کشاورزی خارج خواهد شد و هم‌چنین با شرایط تغییر اقلیمی، تغییر کاربری‌های کشاورزی و … نیز دست و پنجه نرم می‌کنیم.

فتحی با بیان اینکه علی رغم تهدیدات غذایی و تحریم‌های اقتصادی، سعی شده است در بحث امنیت غذایی، حرفی برای گفتن باشد، اظهار کرد: صنایع تبدیلی، جزو اصول مهم تنظیم بازار به شمار می‌روند که توسعه‌ی آن باعث نگهداری محصولات فسادپذیر، کاهش خسارات در این خصوص و تنظیم بازار محصولات در دوران‌های مختلف می‌شود و امروز ظرفیت نگهداری (در فرایندهای مختلف) و فراوری پنج میلیون تن محصول کشاورزی را در استان داریم.

به گزارش ایسنا، وی در خاتمه با اشاره به اینکه این سازمان وظیفه برگزاری برنامه‌های دهه فجر در سطح روستاها و عشایر را دارد، از برگزاری انواع برنامه‌های فرهنگی ورزشی، انجام واکسیناسیون رایگان دام‌ها و کمک به واکسیناسیون کرونایی روستانشینان و عشایر سطح استان خبر داد.