اقتصاد اروپا و تجربه چالش های بزرگ در سال ۲۰۱۹
اقتصاد اروپا و تجربه چالش های بزرگ در سال ۲۰۱۹

اروپا در سال ۲۰۱۹ شرایط دشواری را از منظر کاهش مروادات تجاری، افزایش کسری بودجه و بحران های اقتصادی تجربه خواهد کرد.

به نقل از مارکت پلیس(marketplace) پایگاه معتبر اطلاع رسانی تجاری و اقتصادی وابسته به دانشگاه کالیفرنیا، در سال ۲۰۱۹ پوپولیسم در بعضی از کشورها ثبات اقتصادی را تهدید می کند. علاوه بر موضوع ثبات، واقعیت های تجاری و مالی حکایت از شرایط رو به وخامت اقتصاد اروپا دارد.استفان برد نویسنده این مقاله، سمت و سوی این بی ثباتی را حول چالش های پیش روی اتحادیه همچون برگزیت و تضعیف اقتصادهای ملی می بیند.

**انگلیس
برگزیت رویداد بزرگ اروپا در سال پیش رو است.انگلستان قرار است که به طور رسمی در ۲۹ مارس(نهم فروردین ۹۸ ) سال ۲۰۱۹ اتحادیه اروپا را ترک کند. اگر مجالس بریتانیا و مجلس اروپا شرایط خروج را تائید کنند، انگلستان در یک دوره گذار ۲۱ ماهه (که می تواند تمدید شود) فرصت خواهد داشت که به یک توافق تجاری جدید با اتحادیه اروپا برسد.
مجلس بریتانیا اعلام کرده که موافقتنامه خروج را رد می کند و از این روست که اقتصاددانان انگلیسی وضعیت این کشور را به عنوان ‘لبه صخره’ و در آستانه ‘یک فاجعه’ توصیف می کنند؛ کشوری که در حال کاهش مراودات با اعضایی است که با آنها ۴۵ سال روابط حسنه و جدی داشته است.
پنج سازمان کسب و کار در انگلیس معتقدند که سال ۲۰۱۹ شرایط بسیار بد خواهد بود و آنها انتظار اخلال شدید در زنجیره تامین و برخی دیگر از عرصه های اقتصاد ملی را دارند. از آنجا که اتحادیه اروپا دارای ۸۰ میلیارد یورو مازاد تجاری با انگلیس است، این بلوک نیز از کاهش روابط رنج خواهد برد.
**فرانسه
فرانسه سرسخت ترین عضو اتحادیه اروپا در مخالفت با برگزیت بوده، اما ممکن است که در سال ۲۰۱۹ از موقعیتی برخوردار نباشد که از ناراحتی دشمن قدیمی اش لذت ببرد. فرانسه وضعیت رو به وخامتی را تجربه خواهد کرد. چنانچه هفته های اخیر لحظات بسیار دشواری برای امانوئل مکرون بود. معترضان موصوف به جلیقه زردها نشان دادند که وضعیت فرانسه تا چد حد آسان در موقعیت آشوب فرو می رود. انفجار خشم این معترضان متوجه اصلاحات اقتصادی مکرون است. وی می کوشد تا بازار کار فرانسه را آزاد و بخش دولتی کشور را از بین ببرد.

**آلمان
بزرگترین اقتصاد اروپا در سال ۲۰۱۹ در بهترین حالت خود نخواهد بود و بسیاری از سرمایه گذاران توقع بهبود سریع شرایط را ندارند. اختلافات تجاری جهانی و افزایش تقاضا در جاهای دیگر همچون چین موجب شده است که احتمالا روند رو به تضعیف رشد اقتصادی آلمان در سال ۲۰۱۹ ادامه یابد.
برکسیت یکی دیگر از تهدیدات احتمالی در سال آینده برای اقتصاد آلمان است. انگلیس بزرگترین بازار صادرات خودروهای آلمانی است که در سال گذشته بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارزش چنین مروداتی بوده است.

**یونان
یونان در سال ۲۰۱۸ وضعیت بهتری نسبت به چند سال گذشته را تجربه کرد. مقام های اتحادیه اروپا از بازگشت ضربان امید در عرصه اقتصادی یونان خبر می دهند. در حال حاضر وضعیت مالی عمومی این کشور تحت کنترل، اقتصاد رو به رشد و میزان بیکاری نیز کاهش یافته است. در حال حاضر یونان بعد از چند بار دریافت کمک میلیاردی یورو، از فرایند و شرایط دریافت کمک های اروپایی خارج است؛ چرا که به نظر می رسد این کشور می تواند متکی بر خود باشد.
با این حال وضعیت در یونان هنوز به قدر کافی پیشرفت نداشته است. با اینکه بحران فوران فروکش کرده، اما زخم های آن هنوز پا برجاست. حجم کنونی اقتصاد یونان ۲۵ درصد کوچکتر از حجم آن در ۱۰ سال پیش است. یک سوم جمعیت آن زیر خط فقر و ۴۰۰ هزار جوان این کشور تن به مهاجرت داده و نرخ بیکاری جوانان در این کشور ۴۰ درصد افزایش یافته است.

**ایتالیا
این کشورسابقه اختلاف های طولانی مدت با کمیسیون اروپا را دارد، احتمالا در سال ۲۰۱۹ نیز شاهد اختلاف بروکسل و رم در موضوع هایی چون کسری بودجه خواهیم بود. رم موافقت کرده است که هزینه برنامه ریزی شده خود برای سال ۲۰۱۹ را کاهش دهد، گرچه نه به اندازه ای که کمیسیون انتظار آن را دارد.
وضعیت اقتصادی ایتالیا در سال ۲۰۱۹ چندان روشن نیست. موضوع تعیین یک معیار جهانی برای سقف های درآمدی در ایتالیا و کاهش سن بازنشستگی، مقام های کمیسیون اتحادیه اروپا را نگران ساخته است، چرا که کمیسیون اروپا نگران بوده که هزینه های درازمدت چنین سیاست هایی، ایتالیا را با مشکلات دو چندانی روبه رو سازد.
ایتالیا اکنون بزرگترین بدهکار ناحیه یورو پس از یونان است. بسیاری از بانک های این کشور وضعیت شکننده ای دارند، به هر صورت وضعیت اقتصادی و بدهی های مالی می تواند ایتالیا در سال ۲۰۱۹ را با بحران های جدی روبه رو سازد.
بحران های سال ۲۰۱۹ در شرایطی بوده که سرانه تولید ناخالص داخلی بیشتر کشورهای اروپایی بالاتر از میانگین جهانی است.