تخصیص‌۴۹‌درصدی بودجه عمرانی آذربایجان‎شرقی در‌۶‌ماه نخست سال جاری
تخصیص‌۴۹‌درصدی بودجه عمرانی آذربایجان‎شرقی در‌۶‌ماه نخست سال جاری

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: در سال ۹۷ سهم استانی ما از بودجه معادل سهم سال‌های گذشته بوده و تاکنون حدود ۴۹ درصد آن تخصیص یافته است.

داود بهبودی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: اگر بخواهیم در خصوص بودجه عمرانی صحبت‎ کنیم باید آیتم‎های مختلفی مانند بودجه استانی، بودجه پروژه‌های ملی استانی شده، پروژه‌های ملی، اعتبارات ردیف‎های متفرقه در خصوص حوادث و … را مد نظر داشته باشیم.
 وی افزود: در سال ۹۶ رقم بودجه‌ای که از طریق استان مدیریت شده (بودجه پروژه‏‌های استانی و ملی استانی شده)، یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بوده، اما عدد پروژه‌های ملی فراتر از این رقم‎ها است؛ به طوری که برای هریک از پروژه‎های سد خداآفرین، راه‎آهن میانه- تبریز و متروی تبریز  ۷۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته اختصاص یافت.
 بهبودی با بیان این‌که از اعتبار یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومانی سال گذشته ۵۰ درصد تحقق یافت، افزود: در سال ۹۷ نیز سهم استانی معادل سهم سال‌های گذشته بوده، البته بودجه استانی و ملی‌های استانی شده و ردیف‌های متفرقه اعتبارات متوازن تخصیص‌های متفاوتی داشته‌اند و میانگین تخصیص ۴۹ درصد است.
 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: بودجه جاری استان امسال ۴۲۰ میلیارد تومان بوده که مربوط به ۲۴ اداره کل است و این علاوه بر بودجه جاری تعدادی از ادارات مانند آموزش و پرورش، ثبت اسناد، دانشگاه‌ها، نیروهای مسلح و … که از بودجه متمرکز برخوردارند، می‌باشد.
وی با بیان این‌که رتبه‌ استان‎ها در تخصیص اعتبارات تحت تاثیر یک سری از واقعیت‌ها مثل وسعت، جمعیت و تعداد شهرستان‌های استان است، ادامه داد: در چند سال گذشته رتبه آذربایجان‎شرقی در بین استان‌ها از لحاظ عمرانی و جاری بین ۶ تا ۸ متغیر بوده و در سال ۹۷ رتبه ما در بودجه جاری ۹ و در عمرانی ۸ است.
 بهبودی بیان کرد: ۸۶ درصد بودجه کشور هزینه‌ای و سرویس‎دهی جاری و ۲۴ درصد بودجه عمرانی است، در این بین کل سهم استان‌ها از بودجه هزینه‌ای ۴٫۲ درصد کشور است.
 وی با بیان این‌که در سال‏‌های ۹۰ تا ۹۶ بطور میانگین بودجه هزینه‌ای استان در سال ۱۵٫۲ درصد رشد داشته در حالی که این میانگین رشد در مورد استان تهران ۱۲٫۴ درصد بوده است، افزود: در بودجه عمرانی استانی سهم‎ها ۴٫۲۵ درصد و متوسط رشد کشور ۱۲٫۲ درصد است که استان ما در این شاخص ۱۲٫۳ درصد رشد داشته است.
 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست‌های تعادل و توازنی که دولت و مجلس دنبال می‌کنند جهت‌گیری اعتبارات به سمت استان‌های محروم تمایل یافته و در دو سه دهه گذشته سهم استان‎های محروم افزایش نشان می‎دهد.
 وی با بیان این‌که سهم استان از تولید ناخالص ملی حدود ۴ درصد و سهم جمعیتی ما ۵ درصد است، گفت: در واقع در چند دهه گذشته سهم اقتصادی استان نسبت به سرانه جمعیت کاهش یافته، یعنی سرانه تولید پایین است که بخشی از این موضوع به ترکیب مشاغل باز می‎گردد.
 بهبودی یادآور شد: نرخ بیکاری ما ۱۱ درصد و میانگین نرخ بیکاری کشور ۱۳ درصد است، همواره نرخ بیکاری ما پایین بوده؛ چرا که جمعیت ما تحمل بیکاری نداشته و اگر در استان کار پیدا نشود به سایر استان‌ها مهاجرت می‎کنند.