مردانی به عنوان یکی از تولیدکنندگان باسابقه ورنی در استان در مورد مشکلاتشان در شش ماه گذشته میگوید: بعد از شیوع کرونا و در شش ماه گذشته، صنایع ورنیبافی صد در صد متحمل زیان شده است. فروش به صفر رسیده است و بسیاری از مشتریهایمان به دلیل عدم فروش و بابت بدهیشان، جنسهایمان را پس فرستادهاند.
این هنرمند با ابراز تاسف از وضعیتی که برای تولیدکنندگان صنایع دستی پیش آماده است، ادامه میدهد: در این شش ماه با کاهش فروش به مروز زمان تولید را هم کم کردهایم و الان حدودا ۸۰ درصد تولیدمان تعطیل شده است.
وی درباره استفاده از وام های حمایتی دوران کرونا میگوید: طبق اعلام سازمان میراث فرهنگی قرار است برای حمایت از صنایع دستی وامی پرداخت شود که تا به امروز محقق نشده و فقط در سامانه اعلام شده، ثبت نام کردهایم. دولت اگر بخواهد میتواند حامی هنرمندان باشد اما فکر نمیکنم با این شرایط نوبت به هنرمندان برسد.
مردانی معتقد است کرونا بخش صادرات ورنی را هم فلج کرده است و می افزاید: محصولات ورنی علاوه بر فروش در داخل کشور به خارج نیز صادر میشد که با بسته شدن مرزها و تعطیلی حمل و نقل هوایی، قادر به صادرات هم نیستیم. الان اجناسی داریم که قبل از شیوع کرونا فروخته شده ولی با بسته شدن مرزها هنوز به دست مشتری نرسیده است.
او با مقایسه وضعیت تولید ورنی قبل از اپیدمی کرونا میگوید: ورنی بافی چه در زمینه تولید و چه در بخش فروش قبل از کرونا، روند قابل قبولی داشت و هنرمندان رضایت نسبی از کسب و کارشان داشتند اما اکنون کاملا در شرایط زیاندهی صد درصدی هستیم.