رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی اعلام کرد: طرح انتقال آب ارس بر اساس مسیر طراحی شده و طبق نقشه های مصوب اجرایی می شود.
یوسف غفارزاده با تشریح آخرین وضعیت طرح انتقال آب ارس به تبریز اعلام کرد: این طرح پس از برگزاری مناقصه و ابلاغ پذیرش پیمان به برنده مناقصه، در مرحله تأمین فاینانس خارجی قرار دارد.
وی گفت: مناقصه پروژه انتقال آب از رودخانه ارس به تبریز و شهرها و روستاهای مجاور نهایی و ابلاغ برنده مناقصه نیز صادر شده است.
غفارزاده یادآوری کرد: تأمین آب شرب و صنعت ۲۲ شهر آذربایجان شرقی به ویژه کلان شهر تبریز، ۱۶۹ روستا در شهرستان های تبریز، مرند، جلفا، شبستر و تأمین حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل برگشت پساب بازیافتی طرح به میزان ۱۰۰ میلیون متر مکعب از مهم ترین اهداف این طرح است.
مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی، ۱۱۰ کیلومتر طول خط انتقال، ۲ ایستگاه پمپاژ، یک تصفیه خانه به ظرفیت ۶/۶ متر مکعب در ثانیه و مخازنی با حجم ۳۴۰ هزار مترمکعب را از جمله مشخصات فنی مرحله دوم این طرح برشمرد.
غفارزاده با اشاره به ضرورت های اجرای طرح انتقال آب از ارس، اظهار داشت: برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در تأمین آب کلان شهر تبریز و مسایل زیست محیطی و سایر اهداف پیش بینی شده، ضرورت اجرای این طرح بیش از پیش احساس می شود.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی با اعلام اینکه سرمایه گذاری مورد نیاز برای این طرح شامل ۶۸۸ میلیون یورو فاینانس خارجی و ۶۸۷۰ میلیارد ریال هزینه های کارفرمایی است، افزود: مجوزهای قانونی مورد نیاز برای اجرای این طرح به عنوان یکی از طرح های اولویت دار وزارت نیرو برای استفاده از تسهیلات مالی خارجی اخذ شده است.
غفارزاده همچنین اظهار داشت: بخش ابتدایی این طرح با هزینه ای حدود ۶ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا شده است .
وی بخش اجرا شده این طرح را شامل اجرای خط انتقال به طول ۳۵ کیلومتر با لوله فولادی به قطر دو هزار میلی متر، احداث ۵ باب مخزن تأمین فشار و ذخیره، احداث ۵ باب ایستگاه پمپاژ و احداث آبگیر و ایستگاه پمپاژ اصلی به ظرفیت ۵ مترمکعب در ثانیه از رودخانه ارس تا هرزندات اعلام کرد.
طرح انتقال آب از رودخانه ارس به تبریز و شهرها و روستاهای سر راه و نیز دریاچه ارومیه در اوایل دهه ۱۳۸۰ ارایه شده است.
طول طرح انتقال آب رودخانه ارس به دشت تبریز و دریاچه ارومیه ۹۰ کیلومتر و میزان برداشت از آب رودخانه ارس پس از تکمیل طرح انتقال آب سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب است.
حجم روان آب رودخانه ارس سالانه ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب و از این رقم حق برداشت جمهوری اسلامی ایران ۵/۲۹ مترمکعب در هر ثانیه می باشد که از این رقم نیز ۵/۱۸ مترمکعب در هر ثانیه حق برداشت آذربایجان شرقی است.
رودخانه ارس یکهزار و ۷۰ کیلومتر طول دارد که سرچشمه های آن در کشور ترکیه و ۴۸۰ کیلومتر آن در خاک جمهوری اسلامی ایران واقع شده است؛ این رودخانه در نهایت به دریای خزر می ریزد.